CLUBINFO

Contributie

De contributie bedraagt per seizoen:
Jeugdleden tot en met 15 jaar € 130
16 jaar e.o. € 160
Jongens 1,5 uur € 190

Aan het begin van elk seizoen (of de eerst volgende maand na aanmelding) wordt de betaling voldaan via automatische incasso. Wij brengen u van te voren op de hoogte wanneer het bedrag wordt afgeschreven.

Voor vragen wat betreft de contributie kunt u terecht bij penningmeester.dws@gmail.com

Voor elke aanmelding bij DWS Rijnsburg brengen wij €10 inschrijfkosten in rekening. Dit wordt verrekend in de eerste factuur.

61092640_2485926774770926_3304115828256931840_o

Jazz Dance

 • De contributie bedraagt per seizoen voor jeugdleden tot en met 15 jaar € 130 en voor 16 jaar en ouder €160
 • De lessen jazzdance worden gegeven in de gymzaal aan de Korte Vaart en in het Waterbos.
 • Jazzdance is vanaf 3 jaar. (Als ze zindelijk zijn en zonder begeleiding kunnen)
 • Een keertje komen kijken of meedoen om te zien of je jazzdance leuk vindt mag altijd! Je bent van harte welkom! Wanneer je het leuk vindt kun je een inschrijfformulier bij de juf vragen. Onze lessen zijn ingedeeld op schoolgroepen dus in het rooster is makkelijk te zien op welke dag jouw groep les krijgt.
 • Elk seizoen werken wij toe naar onze jaarlijkse eindshow. Op deze show laten wij zien wat wij het hele jaar hebben geleerd en geoefend. Ook wij leiding zijn heel het seizoen bezig om het nog spectaculairder te maken dan het jaar ervoor. De show valt meestal in het 3e weekend van juni.
 • Vanaf groep 5 doen wij jaarlijks mee aan een Dance2Demo. Hier kunnen wij prijzen winnen met een originele/leuke/technische dans!
 • Tussendoor doen wij ook vaak nog mee aan een dansfestival en verzorgen wij verschillende optredens.
 • Benieuwd wat voor kleding en schoenen wij dragen? Kijk onder het kopje Outfit.

Voor meer informatie of opmerkingen kunt u mailen naar dwsrijnsburg@gmail.com.

Selectie:

Naast onze recreactiegroepen, hebben wij ook twee selectiegroepen. Een selectiegroep is een extra uur jazz, los van het recreatieuur. Dit uur bieden wij aan, om extra uitdaging te bieden aan meiden die danstechnisch verder zijn dan leeftijdsgenoten of op een andere manier opvallen in hun groep. Zo wordt er voor gezorgd dat iedereen zich, zowel in de recreatie- als in de selectiegroep, op haar eigen niveau kan ontwikkelen.

Binnen de jazzafdeling is er een Junior Selectie en een Selectie. Voor de Junior Selectie worden meiden geselecteerd uit de groepen 5-8. De Selectie bestaat uit meiden van 13 jaar en ouder.

Waar selecteren wij op voor de selectie?

Meiden worden geselecteerd op hun aanleg of talent, maar ook op hun technisch niveau: beheerst ze alle techniek van de leeftijdsgroep en misschien wel meer? Daarnaast spelen gevoel voor dans en natuurlijk doorzettingsvermogen én inzet/motivatie een zeer grote rol. Dit vinden we heel erg belangrijk en dit kan er soms voor zorgen dat iemand die pas net op jazz zit, toch gekozen wordt op basis van aanleg, uitstraling en inzet!

Hoe verloopt de selectieprocedure?

De leidsters kijken gedurende het hele seizoen naar de ontwikkelingen van de leden, daarnaast wordt er in week 1 van het nieuwe seizoen gekeken wie er lid zijn gebleven en (weer) lid zijn geworden. In de eerste lesweek worden leden uitgenodigd om auditie te komen doen (dit op basis van demo’s/shows/lessen en de les waarin wij komen kijken). Deze auditie vindt in lesweek 2 plaats. Na deze auditie wordt er onderling vergaderd en aan het eind van deze week krijgen de geselecteerde leden een e-mail. Na deze week worden er geen e-mails meer verstuurd over toelating tot de selectie.

De selecties worden elk jaar opnieuw samengesteld. Als je geselecteerd wordt voor een seizoen, biedt dit dus geen garantie voor selectie het seizoen daarop. Dit wordt gedaan, omdat er vaak van leiding gewisseld wordt en om er voor te zorgen dat iedereen steeds opnieuw kans kan maken. Natuurlijk speelt de prestatie en inzet ook een grote rol in deze beslissing.

Turnen

 • De contributie bedraagt per seizoen voor jeugdleden tot en met 15 jaar € 130, voor 16 jaar en ouder  € 160 en de jongens 1,5 uur € 190
 • De lessen van 1 uur  turnen van de meisjes en kleuters worden gegeven in de gymzaal aan de Korte Vaart.
 • De lessen van 1,5 uur  turnen van de jongens worden gegeven in de gymzaal aan de Korte Vaart.
 • Turnen is vanaf 3 jaar oud.
 • Welke kleding wij dragen kunt u vinden onder het kopje outfit.
 • De lessen zijn ingedeeld op leeftijd. In het rooster staat tussen haakjes het geboortejaar, zo kun je gemakkelijk zien in welke groep je hoort.
 • Wil je een keertje komen kijken of meedoen? Dat kan! Wanneer je het leuk vindt kun je een inschrijfformulier bij de juf vragen.
thumbnail_image0-4
thumbnail_image0-2

Algemene informatie

Lidmaatschap opzeggen?

Lidmaatschap opzeggen dient vóór 1 juli van elk seizoen te gebeuren. Hebben wij voor de genoemde datum geen opzegging ontvangen dan zijn wij helaas genoodzaakt om een bedrag van €25 in rekening te brengen. DWS. betaalt dit bedrag per lid per jaar aan het begin van het nieuwe seizoen aan de KNGU. Wanneer wij een lid niet afmelden, moet DWS dit bedrag dus gewoon voldoen. Wanneer  het lidmaatschap tussentijds opgezegd wordt, kunnen wij geen contributie terug geven.

Kleding te klein geworden?

Dan kunt u deze afgeven bij de desbetreffende leiding. Wanneer u bij de kleding een briefje achter laat met uw naam en telefoonnummer krijgt u een telefoontje wanneer het pakje verkocht is.

Heeft u het Zorg & Zekerheid gezinspakket?

Wist u dat u dan €50,- contributie terug kan krijgen? Dit omdat DWS via de KNGU lid is van NOC/NSF. Als u hier gebruik van wilt maken, stuur dan een mail naar penningmeester.dws@gmail.com met daarin de gegevens en het lidnummer van uw kind. U krijgt dan een brief die u naar Zorg en Zekerheid kunt sturen.

DWS kleding of tassen bestellen?

DWS items kunnen besteld worden via dwskleding@hotmail.com

mini-pakje-dws

Jazz dance outfit

Yes! We hebben nieuwe mini pakjes!

De dans outfit voor jazzdance bestaat voor meiden t/m groep 3 uit: een zwart pakje met mouwtjes, overslagrokje én rode beenwarmers. Helemaal in de kleuren van DWS. Deze outfit is verkrijgbaar bij Aandewiel Sports & Fashion in Rijnsburg. De prijs van dit setje bedraagt €36,90.

Voor de wintermaanden is het mogelijk om een extra zwart broekje aan te schaffen die past bij het nieuwe mini-pakje. Dit broekje kost €9,95. Dit broekje behoort officieel niet bij de dansoutfit, en kunt u dus al extra beschouwen.

Jazz dance leden vanaf groep 4 dragen een zwarte sportlegging en zwarte danssneakers/sportschoenen. Daarbij mogen zij in de les een topje of t-shirt aan, denk hierbij aan een DWS top of trui. DWS items bestellen gaat via dwskleding@hotmail.com

Elk seizoen vragen wij een kledingbijdrage van €15 per lid. Hiervan koopt leiding 2 ”speciale” dansoutfits voor al onze demo’s/shows van dat seizoen, wat past bij de dansen van dat seizoen. Na de eindshow mogen al deze outfits uiteraard mee naar huis!

Vanaf groep 4 raden wij aan, zoals u hierboven leest, om danssneakers aan te schaffen. Deze sneakers zijn speciaal ontworpen om de enkel voldoende steun te bieden tijdens het dansen. Ook hebben deze sneakers speciale zolen, waardoor de uitvoering van een techniek/dans ook verbeterd wordt. Wij leiding bestellen deze sneakers via www.danswinkel.nl

Turn outfit

Een turnpakje is verplicht op wedstrijden vanaf 7 jaar.

De pakjes zijn gemakkelijk te bestellen, maak het verschuldigde bedrag over naar NL50RABO0336845332, tnv Chr. Gymnastiekvereniging DWS. Graag in de omschrijving ook de naam van uw dochter, de maat en de naam van de leiding doorgeven.  

Zodra de betaling ontvangen is, krijgt de desbetreffende leiding een seintje en zal uw dochter het pakje in de les krijgen van de leiding. Is dit een cadeautje, laat u het dan de leiding even weten. LET OP: Pakjes vallen klein, dus kiest u een maat groter dan de kleding maat. Tevens hebben wij niet alle maten op voorraad en is er een levertijd van 8 weken.

De kosten bedragen voor de maten: 128 – 140 – 152 – 164 € 43,-. Maat S, M en L kosten € 45,50. Een zwart broekje kost € 20,-. U kunt ook proberen of er een tweedehands pakje te krijgen is via de leiding.

Heeft u een turnpakje wat te klein is geworden en wilt u deze tweedehands verkopen? Geef dit dan aan bij de desbetreffende leiding dan kunnen zij dit kenbaar maken binnen de vereniging. U kunt het pakje afgeven bij bij de leiding met een briefje erop met u gegevens, dan krijgt u een telefoontje wanneer het pakje verkocht is.  Kleine kanttekening, sinds 2019 hebben wij een nieuw verenigingspakje. Het oude verenigingspakje kan vanaf september 2020 niet meer gedragen worden op wedstrijden.

AANMELDEN

Aanmelden? *

Activiteit *

Voornaam *

Achternaam *

Geboortedatum * (dd-mm-jjjj)

Groep op school *

Adres *

Postcode *

Plaats *

Telefoon *

Telefoon Mobiel *

E-mail adres *

Lesdag *

Tijdstip *

Machtiging voor de Contributie
Bij deze machtig ik DWS Rijnsburg tot het jaarlijks afschrijven van de contributie.

Naam Bank

IBAN Rekeningnummer

Naam rekeninghouder

Aanvullende informatie of reacties

AFMELDEN

Afmelden? *

Activiteit *

Voornaam *

Achternaam *

Geboortedatum *

Groep op school *

E-mail adres*

Lesdag *

Telefoon *

Tijdstip *

Leiding *

Reden van Afmelding:

Geschiedenis van de D.W.S.

Chr Gym en dansvereniging DWS bestaat al vanaf 28 mei 1923. De eerste lessen werden gegeven in een schuur achter het huis van Wim Zandbergen aan de Sandtlaan. Daar trainden alleen dames. Zo ging dat in die tijd.

De heren turnden in veiling Bloemenlust aan de Leiderweg. Later is alles naar zaal Vliethof verhuis, achter café Centraal. Daar hebben we jaren gezeten. Vroeger bestonden de wedstrijden ook uit Marswedstrijden. Dan liepen de leden achter een drumband aan en moesten ze marcheren en hoeken maken. Daar kreeg je dan punten voor en uiteindelijk kon je een medaille winnen. Vroeger had DWS. ook een eigen drumband. Deze zijn na de oorlog op zichzelf gegaan, maar hun bestaan heeft helaas geen stand gehouden.

Het hier en nu

Tegenwoordig is DWS Rijnsburg een moderne vereniging, waar jongens en meiden kunnen komen turen of dansen. Voor elke leeftijd is er wat wils en de lessen zijn ingedeeld op leeftijd. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen samen met andere kleuters leren klimmen, klautere, etc.. Liever shinen op muziek, dan kun je vanaf 3 jaar komen dansen bij de mini’s van DWS jazzballet. Het hele jaar door worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals turnwedstrijden en jazzballet optredens, hiervoor gebruiken wij de volgende outfits.

Naast diverse uren turnen en jazz dance, wordt er ook conditietraining gegeven aan dames vanaf 40  jaar en ouder. De meeste lessen worden gegeven in de gymzaal aan de korte vaart. Ook wordt er gebruik gemaakt van de gymzaal het Waterbos en de Middelmors. Kijk in ons rooster voor het gehele overzicht en kom een keer vrijblijvend meedoen. Opgeven kan daarna bij de desbetreffende leiding of via aan/afmelden.

Lid worden van onze vereniging? Check de contributie.

Start typing and press Enter to search