CLUBINFO

Contributie

De contributie bedraagt per seizoen:
Jeugdleden tot en met 15 jaar € 116
16 jaar e.o. € 147
Jongens 1,5 uur € 174

Aan het begin van elk seizoen (of de eerst volgende maand na aanmelding) krijgt u een nota thuis gestuurd. Het gehele contributie bedrag dient dan in 1 keer voldaan te worden.

Voor elke aanmelding bij DWS Rijnsburg brengen wij €10 inschrijfkosten in rekening. Dit wordt verrekend in de eerste factuur.

Jazz Dance

 • De contributie bedraagt per seizoen voor jeugdleden tot en met 15 jaar € 116 en voor 16 jaar en ouder  € 147
 • De lessen jazz dance worden gegeven in de gymzaal aan de Korte Vaart en in het Waterbos.
 • Jazz dance is vanaf 4 jaar. (maar een maandje eerder is uiteraard geen probleem)
 • Een keertje komen kijken of meedoen om te zien of je jazz dance leuk vindt mag altijd. Wanneer je het leuk vindt kun je een inschrijfformulier bij de juf vragen. Onze lessen zijn ingedeeld op schoolgroepen dus in het rooster is makkelijk te zien op welke dag jouw groep les krijgt.
 • Benieuwd wat voor kleding en schoenen wij dragen? Kijk onder het kopje Outfit.

Turnen

 • De contributie bedraagt per seizoen voor jeugdleden tot en met 15 jaar € 116, voor 16 jaar en ouder  € 147 en de jongens 1,5 uur € 174
 • De lessen van 1 uur  turnen van de meisjes en kleuters worden gegeven in de gymzaal aan de Korte Vaart.
 • De lessen van 1,5 uur  turnen van de jongens worden gegeven in de gymzaal aan de Korte Vaart.
 • Turnen is vanaf 3 jaar oud.
 • Welke kleding wij dragen kunt u vinden onder het kopje outfit.
 • De lessen zijn ingedeeld op leeftijd. In het rooster staat tussen haakjes het geboortejaar, zo kun je gemakkelijk zien in welke groep je hoort.
 • Wil je een keertje komen kijken of meedoen? Dat kan! Wanneer je het leuk vindt kun je een inschrijfformulier bij de juf vragen.

Algemene informatie

Lidmaatschap opzeggen?

Lidmaatschap opzeggen dient vóór 1 juli van elk seizoen te gebeuren. Hebben wij voor de genoemde datum geen opzegging ontvangen dan zijn wij helaas genoodzaakt om een bedrag van €25 in rekening te brengen. DWS. betaalt dit bedrag per lid per jaar aan het begin van het nieuwe seizoen aan de KNGU. Wanneer wij een lid niet afmelden, moet DWS dit bedrag dus gewoon voldoen. Wanneer  het lidmaatschap tussentijds opgezegd wordt, kunnen wij geen contributie terug geven.

Kleding te klein geworden?

Dan kunt u deze afgeven bij de desbetreffende leiding. Wanneer u bij de kleding een briefje achter laat met uw naam en telefoonnummer krijgt u een telefoontje wanneer het pakje verkocht is.

Heeft u het Zorg & Zekerheid gezinspakket?

Wist u dat u dan €50,- contributie terug kan krijgen? Dit omdat DWS via de KNGU lid is van NOC/NSF. Als u hier gebruik van wilt maken, stuur dan een mail naar Heidi van Egmond (eh@ziggo.nl) met daarin de gegevens en het lidnummer van uw kind. U krijgt dan een brief die u naar Zorg en Zekerheid kunt sturen.

DWS kleding of tassen bestellen?

Deze kunt u bestellen door een mailtje met de maat etc. te sturen naar dwsrijnsburg@gmail.com.

Jazz dance outfit

De dans outfit  voor jazz dance bestaat voor kinderen t/m groep 4 uit: roze pakje, zwart broekje, roze beenwarmers en zwarte balletjes. Deze outfit is verkrijgbaar bij Aandewiel Sports & Fashion in Rijnsburg. U kunt proberen of er een tweedehands pakjes te koop zijn, check dit dan bij de desbetreffende leiding. E

Jazz dance leden vanaf groep 4 dragen zwarte sportschoenen of zwarte balletjes en de zwarte lange broek, een jazz pants. Daarbij mogen zij in de les een topje of t-shirt aan. De juf zoekt voor de uitvoering leuke bovenkleding uit om mee te combineren. Wij adviseren aan leden vanaf het voortgezet onderwijs om danssneakers aan te schaffen, dit is beter voor de voeten want ze geven goed steun aan de enkels en hebben een speciale zool waarmee de passen beter uitgevoerd kunnen worden. U kunt ze hier bestellen.
Een tip: op Marktplaats zijn ook veel tweedehands danssneakers te vinden.

Heeft u een jazzpakje wat te klein is geworden en wilt u deze tweedehands verkopen? Geef dit dan aan bij de desbetreffende leiding dan kunnen zij dit kenbaar maken binnen de vereniging. U kunt het pakje afgeven bij bij de leiding met een briefje erop met u gegevens, dan krijgt u een telefoontje wanneer het pakje verkocht is.

Turn outfit

Het turnpakje voor de meisjes is te bestellen via de desbetreffende leiding. Een turnpakje is verplicht op wedstrijden vanaf 7 jaar. De kosten bedragen t/m maat 164  € 42,50. Maat S, M en L kosten € 45,00. Een zwart broekje kost € 17,50. U kunt ook proberen of er een tweedehands pakje te krijgen is via de leiding.

Heeft u een turnpakje wat te klein is geworden en wilt u deze tweedehands verkopen? Geef dit dan aan bij de desbetreffende leiding dan kunnen zij dit kenbaar maken binnen de vereniging. U kunt het pakje afgeven bij bij de leiding met een briefje erop met u gegevens, dan krijgt u een telefoontje wanneer het pakje verkocht is.

Geschiedenis van de D.W.S.

Chr Gym en dansvereniging DWS bestaat al vanaf 28 mei 1923. De eerste lessen werden gegeven in een schuur achter het huis van Wim Zandbergen aan de Sandtlaan. Daar trainden alleen dames. Zo ging dat in die tijd.

De heren turnden in veiling Bloemenlust aan de Leiderweg. Later is alles naar zaal Vliethof verhuis, achter café Centraal. Daar hebben we jaren gezeten. Vroeger bestonden de wedstrijden ook uit Marswedstrijden. Dan liepen de leden achter een drumband aan en moesten ze marcheren en hoeken maken. Daar kreeg je dan punten voor en uiteindelijk kon je een medaille winnen. Vroeger had DWS. ook een eigen drumband. Deze zijn na de oorlog op zichzelf gegaan, maar hun bestaan heeft helaas geen stand gehouden.

Het hier en nu

Tegenwoordig is DWS Rijnsburg een moderne vereniging, waar jongens en meisjes kunnen komen turen of jazzballetten. Voor elke leeftijd is er wat wils en de lessen zijn ingedeeld op leeftijd. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen samen met andere kleuters leren klimmen, klautere, etc.. Liever swingen op muziek, dan kun je vanaf 4 jaar komen dansen bij de mini’s van DWS jazzballet. Het hele jaar door worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals turnwedstrijden en jazzballet optredens, hiervoor gebruiken wij de volgende outfits.

Naast diverse uren turnen en jazz dance, wordt er ook conditietraining gegeven aan dames vanaf 40  jaar en ouder. De meeste lessen worden gegeven in de gymzaal aan de korte vaart. Ook wordt er gebruik gemaakt van de gymzaal het Waterbos en de Middelmors. Kijk in ons rooster voor het gehele overzicht en kom een keer vrijblijvend meedoen. Opgeven kan daarna bij de desbetreffende leiding of via aan/afmelden.

Lid worden van onze vereniging? Check de contributie.

Aanmelden & Afmelden

Aan- of Afmelden? *

Activiteit *

Voornaam *

Achternaam *

Geboortedatum * (dd-mm-jjjj)

Groep op school *

Adres *

Postcode *

Plaats *

Telefoon *

Telefoon Mobiel *

E-mail adres*

Lesdag *

Tijdstip *

Aanvullende informatie of reacties

Start typing and press Enter to search