CLUBINFO

Contributie

De contributie bedraagt per seizoen:
Jeugdleden tot en met 15 jaar € 130
16 jaar e.o. € 160
Jongens 1,5 uur € 190

Aan het begin van elk seizoen (of de eerst volgende maand na aanmelding) krijgt u een nota thuis gestuurd. Het gehele contributie bedrag dient dan in 1 keer voldaan te worden.

Voor elke aanmelding bij DWS Rijnsburg brengen wij €10 inschrijfkosten in rekening. Dit wordt verrekend in de eerste factuur.

Jazz Dance

    • De contributie bedraagt per seizoen voor jeugdleden tot en met 15 jaar € 130 en voor 16 jaar en ouder  € 160
    • De lessen jazz dance worden gegeven in de gymzaal aan de Korte Vaart en in het Waterbos.
    • Jazz dance is vanaf 3 jaar. (Als ze zinnelijk zijn en zonder een volwassene kunnen)
    • Een keertje komen kijken of meedoen om te zien of je jazz dance leuk vindt mag altijd. Wanneer je het leuk vindt kun je een inschrijfformulier bij de juf vragen. Onze lessen zijn ingedeeld op schoolgroepen dus in het rooster is makkelijk te zien op welke dag jouw groep les krijgt.
    • Benieuwd wat voor kleding en schoenen wij dragen? Kijk onder het kopje Outfit.

    

Selectie:
Naast onze recreactiegroepen, hebben wij ook twee selectiegroepen. Een selectiegroep is een extra uur jazz, los van het recreatieuur. Dit uur bieden wij aan, om extra uitdaging te bieden aan meiden die danstechnisch verder zijn dan leeftijdsgenoten of op een andere manier opvallen in hun groep. Zo wordt er voor gezorgd dat iedereen zich, zowel in de recreatie- als in de selectiegroep, op haar eigen niveau kan ontwikkelen.

Binnen de jazzafdeling is er een junior selectie en een gewone selectie. Voor de junior selectie worden meiden geselecteerd uit de groepen 5-8. Afhankelijk van eventuele wedstrijden/demo’s wordt er gekozen voor de leeftijden 9 tot 13 jaar. De gewone selectie bestaat uit meiden van 13 jaar en ouder.

Waar selecteren wij op voor de selectie?
Meiden worden geselecteerd op hun aanleg of talent, maar ook op hun technisch niveau: beheerst ze alle techniek van de leeftijdsgroep en misschien wel meer? Daarnaast spelen gevoel voor dans en natuurlijk doorzettingsvermogen en inzet een grote rol. Dit vinden we heel erg belangrijk en dit kan er soms voor zorgen dat iemand die pas net op jazz zit, toch gekozen wordt op basis van aanleg, uitstraling en inzet!

Hoe verloopt de selectieprocedure?
De leidsters kijken gedurende het hele seizoen naar de ontwikkelingen van de leden, daarnaast wordt er in week 1 of 2 van het nieuwe seizoen gekeken wie er lid zijn gebleven en (weer) lid zijn geworden. Na deze week wordt er onderling vergaderd en aan het eind van deze week krijgen de geselecteerde leden een e-mail. Na deze week worden er geen e-mails meer verstuurd over toelating tot de selectie.
De selecties worden elk jaar opnieuw samengesteld. Als je geselecteerd wordt voor een seizoen, biedt dit dus geen garantie voor selectie het seizoen daarop. Dit wordt gedaan, omdat er vaak van leidster gewisseld wordt en om er voor te zorgen dat iedereen steeds opnieuw kans kan maken.

Voor meer informatie of opmerkingen kunt u mailen naar dwsrijnsburg@gmail.com.

Turnen

       • De contributie bedraagt per seizoen voor jeugdleden tot en met 15 jaar € 130, voor 16 jaar en ouder  € 160 en de jongens 1,5 uur € 190
       • De lessen van 1 uur  turnen van de meisjes en kleuters worden gegeven in de gymzaal aan de Korte Vaart.
       • De lessen van 1,5 uur  turnen van de jongens worden gegeven in de gymzaal aan de Korte Vaart.
       • Turnen is vanaf 3 jaar oud.
       • Welke kleding wij dragen kunt u vinden onder het kopje outfit.
       • De lessen zijn ingedeeld op leeftijd. In het rooster staat tussen haakjes het geboortejaar, zo kun je gemakkelijk zien in welke groep je hoort.
       • Wil je een keertje komen kijken of meedoen? Dat kan! Wanneer je het leuk vindt kun je een inschrijfformulier bij de juf vragen.

Algemene informatie

Lidmaatschap opzeggen?

Lidmaatschap opzeggen dient vóór 1 juli van elk seizoen te gebeuren. Hebben wij voor de genoemde datum geen opzegging ontvangen dan zijn wij helaas genoodzaakt om een bedrag van €25 in rekening te brengen. DWS. betaalt dit bedrag per lid per jaar aan het begin van het nieuwe seizoen aan de KNGU. Wanneer wij een lid niet afmelden, moet DWS dit bedrag dus gewoon voldoen. Wanneer  het lidmaatschap tussentijds opgezegd wordt, kunnen wij geen contributie terug geven.

Kleding te klein geworden?

Dan kunt u deze afgeven bij de desbetreffende leiding. Wanneer u bij de kleding een briefje achter laat met uw naam en telefoonnummer krijgt u een telefoontje wanneer het pakje verkocht is.

Heeft u het Zorg & Zekerheid gezinspakket?

Wist u dat u dan €50,- contributie terug kan krijgen? Dit omdat DWS via de KNGU lid is van NOC/NSF. Als u hier gebruik van wilt maken, stuur dan een mail naar dwsrijnsburg@gmail.com met daarin de gegevens en het lidnummer van uw kind. U krijgt dan een brief die u naar Zorg en Zekerheid kunt sturen.

DWS kleding of tassen bestellen?

Deze kunt u bestellen door een mailtje met de maat etc. te sturen naar dwsrijnsburg@gmail.com.

Jazz dance outfit

De dans outfit  voor jazz dance bestaat voor kinderen t/m groep 4 uit: roze pakje, zwart broekje, roze beenwarmers en zwarte balletjes. Deze outfit is verkrijgbaar bij Aandewiel Sports & Fashion in Rijnsburg. U kunt proberen of er een tweedehands pakjes te koop zijn, check dit dan bij de desbetreffende leiding.

Jazz dance leden vanaf groep 4 dragen zwarte sportschoenen of zwarte balletjes en de zwarte lange broek, een jazz pants. Daarbij mogen zij in de les een topje of t-shirt aan. De juf zoekt voor de uitvoering leuke bovenkleding uit om mee te combineren. Wij adviseren aan leden vanaf het voortgezet onderwijs om danssneakers aan te schaffen, dit is beter voor de voeten want ze geven goed steun aan de enkels en hebben een speciale zool waarmee de passen beter uitgevoerd kunnen worden. U kunt ze hier bestellen.
Een tip: op Marktplaats zijn ook veel tweedehands danssneakers te vinden.

Heeft u een jazzpakje wat te klein is geworden en wilt u deze tweedehands verkopen? Geef dit dan aan bij de desbetreffende leiding dan kunnen zij dit kenbaar maken binnen de vereniging. U kunt het pakje afgeven bij bij de leiding met een briefje erop met u gegevens, dan krijgt u een telefoontje wanneer het pakje verkocht is.

Turn outfit

Een turnpakje is verplicht op wedstrijden vanaf 7 jaar. Wilt u het nieuwe pakje bestellen, dan kunt u het bedrag overmaken op rekening nummer: NL50RABO0336845332, tnv Chr. Gymnastiekvereniging DWS.

Graag vermelden: De naam van uw dochter, de maat en de naam van de leiding.

Zodra de betaling ontvangen is zal uw dochter het pakje in de les krijgen van de leiding. Is dit een cadeautje, laat u het dan de leiding even weten.

LET OP: Pakjes vallen klein, dus kiest u een maat groter dan de kleding maat. En ook hier is het zo dat niet alle maten geleverd kunnen worden. De kindermaten die te bestellen zijn: 128 – 140 – 152 – 164.

De kosten bedragen t/m maat 164  € 43,-. Maat S, M en L kosten € 45,50. Een zwart broekje kost € 20,-. U kunt ook proberen of er een tweedehands pakje te krijgen is via de leiding.

Heeft u een turnpakje wat te klein is geworden en wilt u deze tweedehands verkopen? Geef dit dan aan bij de desbetreffende leiding dan kunnen zij dit kenbaar maken binnen de vereniging. U kunt het pakje afgeven bij bij de leiding met een briefje erop met u gegevens, dan krijgt u een telefoontje wanneer het pakje verkocht is.  Kleine kanttekening, sinds 2019 hebben wij een nieuw verenigingspakje. Het oude verenigingspakje kan vanaf september 2020 niet meer gedragen worden op wedstrijden.

Geschiedenis van de D.W.S.

Chr Gym en dansvereniging DWS bestaat al vanaf 28 mei 1923. De eerste lessen werden gegeven in een schuur achter het huis van Wim Zandbergen aan de Sandtlaan. Daar trainden alleen dames. Zo ging dat in die tijd.

De heren turnden in veiling Bloemenlust aan de Leiderweg. Later is alles naar zaal Vliethof verhuis, achter café Centraal. Daar hebben we jaren gezeten. Vroeger bestonden de wedstrijden ook uit Marswedstrijden. Dan liepen de leden achter een drumband aan en moesten ze marcheren en hoeken maken. Daar kreeg je dan punten voor en uiteindelijk kon je een medaille winnen. Vroeger had DWS. ook een eigen drumband. Deze zijn na de oorlog op zichzelf gegaan, maar hun bestaan heeft helaas geen stand gehouden.

Het hier en nu

Tegenwoordig is DWS Rijnsburg een moderne vereniging, waar jongens en meisjes kunnen komen turen of jazzballetten. Voor elke leeftijd is er wat wils en de lessen zijn ingedeeld op leeftijd. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen samen met andere kleuters leren klimmen, klautere, etc.. Liever swingen op muziek, dan kun je vanaf 3 jaar komen dansen bij de mini’s van DWS jazzballet. Het hele jaar door worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals turnwedstrijden en jazzballet optredens, hiervoor gebruiken wij de volgende outfits.

Naast diverse uren turnen en jazz dance, wordt er ook conditietraining gegeven aan dames vanaf 40  jaar en ouder. De meeste lessen worden gegeven in de gymzaal aan de korte vaart. Ook wordt er gebruik gemaakt van de gymzaal het Waterbos en de Middelmors. Kijk in ons rooster voor het gehele overzicht en kom een keer vrijblijvend meedoen. Opgeven kan daarna bij de desbetreffende leiding of via aan/afmelden.

Lid worden van onze vereniging? Check de contributie.

Aanmelden & Afmelden

Aan- of Afmelden? *

Activiteit *

Voornaam *

Achternaam *

Geboortedatum * (dd-mm-jjjj)

Groep op school *

Adres *

Postcode *

Plaats *

Telefoon *

Telefoon Mobiel *

E-mail adres*

Lesdag *

Tijdstip *

Aanvullende informatie of reacties

Start typing and press Enter to search